Home

Nieuws 233 x bekeken

GS Brabant blijven bij ontheffing megastallen

Den Bosch – Gedeputeerde staten van Noord-Brabant houden vast aan de mogelijke verplaatsing van ruim dertig veehouders, die daaraan meewerken op verzoek van de overheid.

De betrokken ondernemers dreigden aanvankelijk in hun plannen te worden gedwarsboomd door de provinciale verordening die de ontwikkeling van zogenoemde megastallen moet tegenhouden.

De provincie wilde alleen nog ontwikkelingen toestaan, wanneer de ondernemer daarvoor een schriftelijke aanvraag had ingediend. Maar in gevallen waarbij het initiatief uitging van de provincie, hebben boeren zelf geen schriftelijke aanvraag gedaan. Zij dreigden door de provinciale verordening tussen wal en schip te geraken.

Gedeputeerde Ruud van Heugten heeft voor die veehouders een ontheffing voorzien. Daartegen zijn ongeveer zevenhonderd bezwaren binnen gekomen, waarvan 675 identiek waren. Gedeputeerde Staten zien daarin geen reden de ontheffing niet te laten doorgaan. Het voorstel komt vrijdag aan de orde in de vergadering van provinciale staten.

Of registreer je om te kunnen reageren.