Home

Nieuws 164 x bekeken

Fruitveiling voert 4.000 ton Conference uit naar China

Sint Truiden – De Belgische Fruitveiling BFV verwacht dit jaar 4.000 ton Conference uit te voeren naar China.

Daarvoor werkt de veiling samen met het Amerikaanse bedrijf Dole dat peren afneemt voor de Chinese markt. Volgens BFV-voorzitter Erik Champagne is de Belgische veiling daarmee de eerste Europese partij die Conference weet af te zetten in China.

Het volume van de verwachte uitvoer naar China is iets meer dan 1 procent van de perenproductie van Belgische telers. Volgend jaar verwacht de Belgische veiling het volume op te voeren tot 10.000 ton. ”Veertig procent van onze peren gaat nu naar Rusland en China is daarop een aanvulling. We zochten al enkele jaren alternatieve afzetmarkten”, stelt Champagne.

De Belgische peren zijn sinds deze week in de supermarkten van Beijing, Shanghai en Shenzeng te koop. De partijen kwamen vorige week in de havens van Shanghai en Shenzeng China binnen. Vijf weken geleden vertrokken twee containers peren van de fruitveiling als proefzending.

Volgens een woordvoerder van de veiling hebben Chinese inspecteurs in september de betroffen percelen gecontroleerd op bacterievuur. De volumes Conference zijn afgestemd met de Chinese overheid.

De fruitveiling wil ook de uitvoer tot stand brengen naar India en Japan.

Of registreer je om te kunnen reageren.