Home

Nieuws 173 x bekeken

Franse minister voert prijsoverleg

Parijs – De Franse minister van landbouw Bruno Le Maire heeft voor dinsdag, vertegenwoordigers van de boerenorganisaties, de voedingsindustrie en de grote winkelbedrijven naar zijn departement geroepen.

Le Maire wil op hoog niveau overleg voeren over de manier waarop winkeliers de verhoging van de voedingsprijzen op denken te vangen.

In het jaarlijkse overleg tussen voedingsfabrikanten en hun grote afnemers over de afnameprijzen zit dit jaar weinig schot. De voedingsfabrikanten willen dat de winkeliers meer gaan betalen om de sterk gestegen kosten van hun producten op te vangen.
Hun organisatie Ania heeft daarover ook al een verontruste brief geschreven aan president Sarkozy. De winkeliers willen daar tot nu toe echter niet of nauwelijks gehoor aan geven.

De minister stelt in een verklaring vooral te willen praten over producten die van oorsprong uit de veehouderij komen. Hij reageert daarmee niet alleen op de brief aan de president, in Frankrijk hoofd van de regering, maar ook op voortdurende acties van vooral varkenshouders.
Vorige week nog demonstreerden enkele honderden varkensboeren in het hartje van Parijs om hogere prijzen voor hun producten te bewerkstelligen.

Of registreer je om te kunnen reageren.