Home

Nieuws 185 x bekeken

Franse groentemarkt ligt er moeilijk bij

Parijs – Op de Franse groentemarkt ontbreekt momenteel elke dynamiek . Voor veel groentesoorten liggen de prijzen dan ook op een relatief laag niveau. De prijs voor lof is zelfs zover gedaald dat sprake kan zijn van een ’conjuncturele crisis’, aldus het tuinbouwschap Interfel in haar weekoverzicht.

Ook bij prei en wortelen blijft sprake van een kleine vraag voor de tijd van het jaar. De enige uitzondering is bloemkool. Het aanbod is door het koude weer nog steeds beperkt, wat het prijsniveau ten goede komt.

Wat fruit betreft wordt de appelmarkt op gang gehouden door de goede export. Die ondervindt echter wel toenemende problemen door de voortdurende stakingen in de Franse havens. Ook de onrust in Noord-Afrikaanse landen, traditioneel grote afnemers van Franse agrarische producten, begint de appelhandel parten te spelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.