Home

Nieuws 145 x bekeken

Franse appelexport flink omhoog

Parijs – Frankrijk heeft in de maanden augustus tot en met december 293.699 ton appelen uitgevoerd. Dat is 7 procent meer dan in dezelfde periode in 2009. In waarde gezien ging de Franse appelexport met 18 procent omhoog naar ruim 217 miljoen euro.

Zowel in volume als in waarde blijft de uitvoer echter onder het vijfjaarlijks gemiddelde. Het tuinbouwschap Interfel spreekt desalniettemin van uitstekende resultaten. Interfel tekent daarbij aan dat de export traag op gang is gekomen maar de laatste weken van 2010 fors is aangetrokken.

Wat afnemers betreft hebben vooral Rusland en Groot-Brittannië grote belangstelling voor Franse appels terwijl ook de vraag uit Spanje en Portugal goed blijft. Door de aanhoudende onrust in Noord-Afrika staat de export naar die regio echter onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.