Home

Nieuws 390 x bekeken

Frankrijk telt meer dan 20.000 biologische boeren

Parijs – In Frankrijk zijn afgelopen jaar 4.100 boeren overgestapt op biologische productie, waarmee het aantal biologische boeren boven de 20.000 is gekomen. Samen werken zij op 836.000 hectare, waarvan 261.000 hectare nog in de overgangsfase zit.

Dat betekent dat het biologisch areaal in Frankrijk nog altijd op 2,9 procent blijft steken, ver onder de zes procent die de regering in een meerjarenplan voor het milieubeleid als doel heeft gesteld.

Dat blijkt uit cijfers van de organisatie voor de biologische landbouw en voeding Agence Bio. Het biologisch areaal is de laatste drie jaar wel met de helft toegenomen. De regio Rhône-Alpes in het zuidwesten van het land loopt daarbij voorop in de biologische landbouw.

Volgens Agence Bio is de verkoop van biologische voedingsmiddelen afgelopen jaar met 10 procent toegenomen naar een omzet van ongeveer 3,3 miljard euro. De belangrijkste productgroepen zijn dranken waaronder melk, soep, brood en versproducten.

Of registreer je om te kunnen reageren.