Home

Nieuws 208 x bekeken

Fracties willen uitbreiding CTGB

Den Haag – SP, PvdA en de Partij voor de Dieren willen dat het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB) met drie leden wordt uitgebreid.

Staatssecretaris Henk Bleker wijst dat voorstel niet af, maar wil de evaluatie van de gewasbeschermingsmiddelenwet in november afwachten.

Dat bleek vandaag tijdens een debat in de Tweede Kamer over de zogeheten zonale toelating. Nieuwe Europese regels stellen dat de toelating van gewasbeschermingsmiddelen voortaan per zone en niet langer per individuele lidstaat plaatsheeft. De drie linkse fracties willen tegelijkertijd het CTGB uitbreiden met deskundigen op het gebied van onder meer milieu en volksgezondheid.

Bleker zei in het debat dat uitbreiding nu te vroeg is. Wel vindt hij het van belang dat er in de Tweede Kamer een brede overtuiging bestaat dat ”het wel goed zit met het CTGB”. Hij staat daarom niet negatief tegenover dit plan, maar wil daar pas aan het einde van het jaar over vragen. De drie partijen hebben hun motie op dit punt daarom aangehouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.