Home

Nieuws 167 x bekeken

Engelse bond waarschuwt voor tekorten aan vlees

Londen – De Engelse National Farmers Union waarschuwt dat er een tekort aan vlees kan ontstaan als de winkelbedrijven niet bereid zijn hogere prijzen door te berekenen.

’’De winkeliers zijn steeds minder in staat om tekorten aan te vullen met buitenlands vlees. De bevoorrading is gewoonweg niet meer gegarandeerd, de productie in Ierland gaat omlaag en de vleesprijzen in Brazilië liggen op hetzelfde niveau als in sommige Europese landen. Er wordt steeds minder vlees uitgevoerd.”

De NFU berekent dat rundveehouders nu nog maar 48 procent van de uiteindelijke winkelprijs voor hun vlees ontvangen. ’’Uit de voorspellingen blijkt dat de inkomens in deze sector aanzienlijk zullen dalen. Voer, brandstof en kunstmest zijn allemaal aanzienlijk duurder geworden. Vleesprijzen op het huidige niveau zijn onhoudbaar, de prijzen dekken in de verste verte niet de productiekosten,” aldus voorzitter Alistair Mackintosh van de sectie veeteelt binnen de bond. ’’We begrijpen best met welke economische problemen de consument te kampen heeft en de druk op de winkeliers om goedkoop voedsel te leveren maar de Britse veeteelt staat voor de meest ernstige problemen waarbij veel producenten vragen stellen bij hun toekomst in de sector.”

Of registreer je om te kunnen reageren.