Home

Nieuws 375 x bekeken

Eerste Belgische losse tomaten uit onbelichte teelt brengen € 3,15 op

Roeselare – De eerste Belgische losse tomaten uit de onbelichte teelt zijn woensdag geveild. Voor de jonge tomaten uit de nieuwe teelt werd € 3,15 per kilo betaald. Dat meldt de REO Veiling.

Vorig jaar werden de eerste losse tomaten uit de onbelichte teelt op 17 februari vermarkt.

Twee producenten tekenden voor de primeuraanvoer van de jonge losse tomaten; Alex Allemeersch uit Zedelgem leverde 18 kistjes af in het segment Flandria Prince en Franky Galle uit Ingelmunster zorgde voor 10 kistjes onder het Tomabellabel. ”Ik heb de tomaten aangeplant in de laatste week van november 2010”, vertelt Allemeersch. ”Dat was drie dagen vroeger dan het jaar ervoor en toch had mijn primeurpluk enige vertraging in vergelijking met 2010. De grijze januaridagen van vorige maand zijn de reden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.