Home

Nieuws 159 x bekeken

Economie 2010 groeit met 1,7 procent

Den Haag - De Nederlandse economie is vorig jaar met 1,7 procent gegroeid. Dat blijkt uit de eerste raming van de economische groei in 2010 die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekendmaakte.

In het laatste kwartaal van vorig jaar groeide de economie met 2,4 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder, berekende het CBS. Ten opzichte van het derde kwartaal van 2010 groeide de economie met 0,6 procent. Dat is meer dan analisten voorspelden; zij rekenden op een groei van 0,4 procent, zo bleek uit een rondgang door persbureau Reuters. Deze kwartaalgroei komt overeen met het gemiddelde van de vijf voorgaande kwartalen.

In 2009 ging het bruto binnenlands product (bbp), de som van alle goederen en diensten die in het land worden geproduceerd, nog met 3,9 procent achteruit. Dat was de sterkste krimp die het CBS ooit heeft gemeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.