Home

Nieuws 199 x bekeken

DuPont verlengt aanmeldingstermijn Danisco

Amsterdam – De Amerikaanse chemiegigant DuPont heeft de aanmeldingstermijn voor zijn bod op de Deense branchegenoot Danisco verlengd. De reden daarvoor is dat toezichthouders meer tijd nodig hebben om de effecten van de beoogde transactie op de chemiesector te onderzoeken. Dat heeft DuPont vrijdag bekendgemaakt.

De aanmeldingstermijn wordt met 38 dagen verlengd tot 1 april. DuPont bracht op 10 januari een bod uit van 4,5 miljard euro (5,8 miljard dollar) op Danisco. Sindsdien is ongeveer 5 procent van het uitstaande aandelenkapitaal aan de Amerikanen aangeboden. DuPont wil het bod gestand doen bij aanmelding van 90 procent, maar heeft al aangegeven eventueel te zakken naar 80 procent.

Steeds meer aandeelhouders van Danisco keren zich tegen het bod, omdat het te laag zou zijn. Vorige week vrijdag voegde het hedgefonds Elliott Associates zich bij de tegenstanders, die samen circa 5 procent van de aandelen Danisco bezitten. Elliott noemde het bod van DuPont een ”beschamend verraad van de aandeelhouders” en geeft het bod weinig kans van slagen.

Het Nederlandse chemieconcern DSM heeft een belang van 4,95 procent in Danisco en liet op 12 januari weten de aandelen waarschijnlijk te zullen verkopen aan DuPont. Dat levert een winst voor belasting op van circa 129 miljoen euro. Een woordvoerder van DSM zei vrijdag dat het concern nog geen definitief besluit heeft genomen over de verkoop van het belang.

Of registreer je om te kunnen reageren.