Home

Nieuws 176 x bekeken

Dringen voor plekje bij GHI

Meer dan twintig bedrijven en organisaties uit het tuinbouwcluster hebben zich voor de komende drie jaar als participant verbonden aan Greenport Holland International (GHI).

In april gaat GHI van start als zelfstandige stichting. Greenport Holland International moet er voor gaan zorgen dat het Nederlandse tuinbouwbedrijfsleven beter georganiseerd in buitenlandse projecten stapt. Er zouden minimaal vijftien deelnemers als zogeheten founding fathers moeten komen. Dat werden er meer dan twintig.

Nog deze hele maand kunnen bedrijven en organisaties zich opgeven als participant van het eerste uur. Tegenover een jaarlijkse bijdrage van 5.000 euro voor ten minste drie jaar staat de mogelijkheid om actief mee te denken over de te volgen aanpak. Daarnaast en daarna is er ook de mogelijkheid om zich als donateur aan te sluiten.

De participanten komen uit alle geledingen van het tuinbouwcluster. "Daarbij zijn afzetcoöperaties en exporteurs, de veredeling en de techniek zijn vertegenwoordigd en ook onderzoekinstellingen en allerhande dienstverlening", zegt voorzitter Harm Maters. Een overzicht wordt binnenkort bekend gemaakt. Naast de vaste financiële bijdrage zullen de participanten ook menskracht beschikbaar stellen bij missies en projecten.

Vanuit de overheid ontvangt GHI ook steun door middel van de detachering van een fulltime projectmanager. "Dat zal iemand zijn met voldoende kennis van de deelgebieden Ondernemer, Onderzoek en Overheid en bovendien met de nodige internationale ervaring. Wie dat gaat worden zal in goed overleg met het ministerie van ELI worden bepaald."

Waarschijnlijk zullen maximaal 30 bedrijven en kennisinstellingen zich kunnen verbinden aan GHI als Founding Father. Alle andere bedrijven en kennisinstellingen uit het tuinbouwcluster kunnen donateur worden en worden vervolgens op de hoogte gehouden van alle relevante ontwikkelingen en kansen.

Of registreer je om te kunnen reageren.