Home

Nieuws 182 x bekeken

Deense zeugenstapel neemt verder af

Fredericia - De Deense zeugenstapel neemt de komende 4 à 5 jaar verder af met 15 procent. Die prognose is afkomstig van varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter (LDS).

Afgelopen jaar slonk de zeugenstapel met 5 procent naar 1,06 miljoen dieren, met name als gevolg van de slechte resultaatontwikkeling in de bedrijfstak. De nadelige consequenties voor de biggenvermeerdering zijn echter niet navenant groot, omdat een deel van de achteruitgang van het aantal zeugen wordt opgevangen door verbetering van de productiviteit, aldus LDS.

Op de Duitse exportmarkt ziet de bond nog groeimogelijkheden. Volgens LDS neemt de vraag naar biggen in de Bondsrepubliek tot 2015 toe met 5 miljoen dieren. De Duitse varkenshouderij nam vorig jaar 6,2 miljoen Deense biggen af. Dat is bijna dubbel zoveel als het aantal biggen dat uit Nederland naar Duitsland werd geleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.