Home

Nieuws 223 x bekeken 4 reacties

Coalitie Brabant raakt meerderheid kwijt

Eindhoven - De drie traditionele bondgenoten in Provinciale Staten van Noord-Brabant dreigen hun meerderheid te verliezen.

VVD, CDA en PvdA komen in een peiling van Maurice de Hond in opdracht van Omroep Brabant uit op 25 van de 55 te verdelen zetels. Voor het eerst in de geschiedenis is het CDA niet meer de grootste partij in Brabant, aldus de peiling onder 3.300 Brabanders.

De christendemocraten houden nog slechts zeven van de huidige achttien zetels over. De VVD wint en wordt met twaalf zetels de grootste partij in de Brabantse Staten, gevolgd door de PVV (tien zetels).

CDA, PvdA en VVD vormen sinds 1974 de coalitie in Brabant. Voor die tijd had de KVP als voorganger van het CDA het altijd alleen voor het zeggen vanwege een absolute meerderheid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Als het aan de Noord Brabantse statenfracties van CDA, VVD en PvdA ligt dan wordt er gewoon doorgegaan met de vestiging en uitbreiding van megastallen. Dit ondanks het rijksoverheidsbeleid dat de megastallen op slot wil doen. Ik beschouw dit als een overduidelijk stemadvies van deze drie hoofdschuldigen aan het agridebakel waaronder de zuidelijke nederlanden al een halve eeuw gebukt gaan. Dus beste mensen: Stem op de Toekomst, het Respect en op het Leven. Stem PvdD!

 • no-profile-image

  het is te hopen voor de Brabanders dat rechts meerderheid houd in Brabant wat ik overigens ook wel verwacht Zijn in algemeen verstandige mensen

 • no-profile-image

  Boertje, ik woon mijn leven lang al op het platteland, maar ik moet de eerste boer met verstand nog tegenkomen.

 • no-profile-image

  @ Katja , mogelijk kunnen we eens onder het genot van een bakske koffie eens een discussie voeren bij mij. Ik sta ervoor open. Ik begrijp heel veel van de visie die je heeft , maar uiteraard we moeten toch weer samen verder. Veel van de uitingen die je geeft zit waarheid in.

Of registreer je om te kunnen reageren.