Home

Nieuws 309 x bekeken 3 reacties

CDA Overijssel wijzigt standpunt LOG-gebieden

Zwolle – Alleen gezins- en familiebedrijven mogen zich vestigen in de Landbouw ontwikkelingsgebieden (LOG’s) in Overijssel.

Dat is het nieuwe standpunt van het CDA in Overijssel. Tot nu toe wilde het CDA Overijssel geen extra maatregelen tegen de komst van grote intensieve veehouderijbedrijven in de LOG’s.

Het CDA Overijssel wil dat er bij de nieuwvestiging in LOG’s dan alleen gebruik mag worden gemaakt van bestaande agrarische kavels in de LOG-gebieden. Het CDA wil Overijsselse boeren die in de knel komen een nieuwe plek bieden en is tegen een ”roze invasie uit Brabant”.

Het CDA stelt verder dat het zijn standpunt heeft veranderd omdat zou zijn gebleken dat er vanuit de eigen regio minder behoefte is aan LOG’s dan eerst werd gedacht.

In verband met de koerswijziging van het provinciale CDA besloot de CDA-afdeling in de Twentse gemeente Hof van Twente geen verder medewerking te geven aan de komst van de varkenscluster in Markelo. Volgens de CDA-afdeling levert de verkeersafdeling van zo’n cluster te veel problemen op en zou zich ook nog geen regionaal bedrijf hebben gemeld voor het cluster.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  WEG MET HET CDA!

 • no-profile-image

  gerrit dirk

  volkomen mee eens

 • no-profile-image

  Het CDA is gewoon een windvaan die met alle winden meewaait waar ze zetelwinst mee denken te boeken. Ik vind het vanzelf een vlag op een modderschuit!

Of registreer je om te kunnen reageren.