Home

Nieuws 138 x bekeken

Britse varkensbond heeft genoeg van ’biologische campagne’

Londen – De Britse National Pig Association heeft genoeg van de voortdurende campagne van de Soil Association, de organisatie voor biologische landbouw en voeding, tegen de manier waarop varkens in het land worden gefokt. Voorzitter Stewart Houston van de NPA stapt daarom persoonlijk af op zijn collega Helen Browning bij de Soil Association om verhaal te halen.

”De campagne is niet erg goed voor de sector als geheel en ik zie ook niet hoe het de biologische beweging kan helpen,” schrijft Houston aan zijn collega. De NPA vreest vooral dat de actie de consumptie van Brits varkensvlees, worstjes en bacon kan ondermijnen. Volgens de bond voldoet de varkenfokkerij aan hoge welzijnseisen.

De Soil Association heeft op haar website een groot aantal ’feiten’ over traditionele en biologische varkensproductie opgesomd. Volgens de bond wordt slechts 1,5 procent van de negen miljoen jaarlijks geslachte varkens biologisch gefokt. Van bijna 80 procent worden de staarten afgeknipt terwijl ruim de helft bevalt in een krat. Ook zou minstens 35 procent van de Britse varkens worden gehouden in kale ruimten zonder stro op de vloer.
In het kader van de campagne heeft de associatie recent ook een bezwaarschrift ingediend tegen de bouwaanvraag voor twee grootschalige varkenshouderijen.

Of registreer je om te kunnen reageren.