Home

Nieuws 176 x bekeken 6 reacties

Brand in Rabotoren

Utrecht - Op de tweede verdieping van de zogeheten Rabotoren in Utrecht heeft vrijdagmiddag korte tijd brand gewoed.

De brand ontstond in een technische ruimte van het in aanbouw zijnde gebouw. De aanwezige bouwvakkers in het gebouw aan de Croeselaan moesten het pand verlaten.

Het is de derde keer dat in het 27 verdiepingen tellende pand, in de volksmond De Verrekijker genoemd, brand uitbrak. In juni vorig jaar ontstond een grote brand en een ontploffing bovenin de 105 meter hoge toren. In oktober woedde op meerdere verdiepingen korte tijd een brand.

Het nieuwe hoofdkantoor van de bank is nog niet in gebruik. De bouw heeft mede door de branden van vorig jaar vertraging opgelopen. In het gebouw komen 3300 mensen te werken. Met de bouw van het hoofdkantoor werd begin 2007 begonnen. De bouwkosten bedragen circa 200 miljoen euro.


Laatste reacties

 • no-profile-image

  Als de volgende brand nou eens zou uitbreken wanneer het gebouw volledig in gebruik is, dan komen we misschien van een heleboel peperdure agriteken af! Drie en dertig honderd aasgiertjes die het allemaal op het geld van de boer gemunt hebben. Want geen weldenkende burger zet nog geld op een bank die megarotzooi srtimuleert en aanjaagt!

 • no-profile-image

  Derde keer brand in de rabotoren? Zo vaak in de zelfde toren brand komt bij mij over als het expres aansteken van brand om zo het mismanagement, te riante bonuscultuur, te hoge rente te verduisteren door het verzekeringsgeld te vangen om door te sluizen om de veel te dure rabotoren te kunnen betalen.

 • no-profile-image

  Heer Zandbergen, het is precies zoals brand in kippenstallen. Die lui vangen verzekeringsgeld voor volwaardleghennen terwijl het bijna uitgelegde dieren waren die in rook en vuur omkwamen. Van die winst kan zo'n pyromaan dan weer een aantal jaren goedkoop produceren. Ze hebben dat trucje wellicht van het RABOmanagement geleerd, want die staan in vuur en vlam van louche zaakjes!

 • no-profile-image

  Zou ook een rara actie kunnen zijn, weten we de makrobranden
  nog ?

 • no-profile-image

  Graanboer, als Rara dit had gedaan dan was die toren al meteen tot onder de fundamenten afgebrand. Dit is klungelwerk van gefrustreerde managers die hun bonus in moeten leveren.

 • no-profile-image

  Graanboertje zit er niet ver naast.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.