Home

Nieuws 183 x bekeken 3 reacties

Bleker vindt wijzigingen military niet nodig

Den Haag - Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) vindt niet dat er nieuwe eisen moeten komen voor de military, een vorm van paardensport.

Dat zei hij woensdag in een debat met de Tweede Kamer over dierenbeleid. De SP dringt aan op een verbod op zogenoemde vaste hindernissen bij de military, een tak van sport die tegenwoordig officieel eventing heet. Bijvoorbeeld dikke boomstammen vormen zo'n vaste hindernis. Volgens de SP zijn die gevaarlijk voor de paarden.

Bleker vindt echter dat de military, zoals die in Boekelo, in de loop der tijd al veel verbeteringen heeft doorgevoerd en vindt een dergelijk verbod niet nodig. "Ik kom daar nu al een jaar of zeven. In de jaren '80 was het beroerd, toen kon ik zelfs niet naar de sportuitzendingen op tv over de military kijken.''

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Logisch toch? Henk stelt zijn ex als boomstam beschrikbaar!

  • no-profile-image

    En daar komt geen paard overheen!!!!!!!!!!!

  • no-profile-image

    Pssst Anti, niet verder vertellen, maar daarom gaat Henk Manenkangoeroes houen. In 't diepste geheim gefokt uit kruisingen van Welsh ponies en Wombats.

Of registreer je om te kunnen reageren.