Home

Nieuws 186 x bekeken

Bleker: In 2011 duidelijkheid over Natura 2000-gebieden

Voor staatssecretaris Henk Bleker van EL&I is 2011 het jaar voor duidelijkheid over Natura 2000-gebieden.

,,Dat is een hele klus, maar het gaat wel gebeuren’’, zei hij maandagmiddag tijdens een bezoek aan het legpluimveebedrijf van Arjan Gussinklo in Aalten, een bedrijf dat geen NB-vergunning kan krijgen omdat het een te hoge ammoniakdepositie heeft op meerdere Natura 2000-gebieden om tien kilometer afstand.

Bleker zei toe zijn best te zullen doen zodat gezinsbedrijven zoals dat van Gussinklo zich kunnen blijven ontwikkelen. Hij wil vereenvoudiging van de regels, natuur ontzien, maar ook een vitaal platteland met economische bedrijvigheid.

De staatsecretaris bezocht nadien ook de bedrijven Hoopman Machines (Holaras) in IJzelo en de Dorset Group in Aalten en was ’s avonds spreker tijdens een CDA-verkiezingsbijeenkomst in Aalten.

Lees meer op de site van Boerderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.