Home

Nieuws 218 x bekeken

Biogreen leden gaan weer mest leveren

Tijdens een ledenvergadering van coöperatie Biogreen is dinsdagavond in meerderheid besloten om weer mest te gaan leveren aan de verwerkingsinstallatie in Heeten. In totaal gaat de installatie jaarlijks 35.000 kuub verwerken.

Het akkoord dat de leden nu hebben met de nieuwe eigenaar van de installatie, Henk Nijman van Bieleveld Bio-energie, volgt op een halfjaar van flinke onrust. Nadat de verwerkingsinstallatie van Biogreen in juli failliet ging, was er lange tijd veel onzekerheid over de afname van de mest. De nieuwe eigenaar is juridisch gezien niet verplicht om mest af te nemen bij leden van de coöperatie. Dat was een flinke tegenslag voor de leden die de installatie juist bouwden om voor jaren verzekerd te zijn van een vaste mestafzet.

Interim bestuurslid Henk Holtmaat is tevreden met het resultaat. "Ik ben blij dat we op korte termijn weer mest kunnen leveren. Ik verwacht dat de 35.000 kuub snel vol zit." Met het faillissement verloren de 50 leden gezamenlijk ongeveer € 1 miljoen. De Rabobank is voor enkele miljoenen het schip ingegaan.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.