Home

Nieuws 151 x bekeken

'Bij meting effect middelen op water aansluiten bij Europa'

Den Haag – Nederland moet geen eigen, strengere methode hanteren om de effecten van het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op de waterkwaliteit te meten. Het moet aansluiten bij de Europese beoordelingsmethode.

Dat vindt CDA-Kamerlid Ger Koopmans, die daarover een wetswijziging zal indienen bij de behandeling van de wijziging van de Gewasbeschermingsmiddelenwet, woensdag in de Kamer. Het CDA voorstel kan rekenen op de steun van VVD en PVV, en heeft daarmee een meerderheid.
”Wij willen geen nationale koppen op Europees beleid”, zegt Koopmans. Deze stellingname is in lijn met het regeerakkoord van het kabinet-Rutte.

De wijziging van de Gewasbeschermingsmiddelenwet is nodig vanwege veranderde Europese regelgeving. Kern daarvan is een indeling van de EU in (drie) klimaatzones, waarbinnen ruwweg dezelfde middelen mogen worden gebruikt. Daarnaast worden zeer schadelijke middelen verboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.