Home

Nieuws 173 x bekeken

Agroconcern DLG verbetert winst met 57 procent

Kopenhagen - Het Deense agroconcern DLG heeft vorig jaar de winst verbeterd met 17 miljoen euro naar ruim 60 miljoen euro. Na belasting resteert 38 miljoen euro ofwel 57 procent meer dan in het voorafgaande jaar.

De omzet steeg met een kleine 700 miljoen naar 5,3 miljard euro. Een en ander blijkt uit de vandaag gepubliceerde jaarcijfers. Van de omzet werd 44 procent gehaald in Denemarken en eenzelfde percentage in Duitsland via dochterbedrijf HagE Kiel.

Volgens directietopman Asbjørn Børsting is het resultaat van 2010 het tot dusver beste in de historie van het bedrijf, dat de afgelopen jaren flink heeft ingezet op de Noord-Duitse markt en verbreding van de graan- en mengvoeractiviteiten richting tuinbouw. Dat is de doorslaggevende factor voor het succes van het concern, stelt Børsting vast. "De ingeslagen koers wordt daarom de komende jaren voortgezet", aldus de directievoorzitter.

Of registreer je om te kunnen reageren.