Home

Nieuws 234 x bekeken

Agrifirm betaalt 8 miljoen euro vervroegd uit

Apeldoorn - Coöperatie Agrifirm betaalt de leden deze week 8 miljoen euro aan klantenkorting uit. Het bedrag wordt in één keer uitgekeerd. Daar heeft de ledenraad mee ingestemd.

Vorig jaar, voor de fusie met Cehave Landbouwbelang, betaalde Agrifirm 18 miljoen euro uit aan de klanten. Cehave, dat met een ander systeem werkte, keerde vorig jaar 8,5 miljoen euro uit.

In eerste instantie zou dit jaar 75 procent van de klantenkorting vervroegd worden uitgekeerd om de acute financiële nood bij varkens- en pluimveehouders te verlichten. “Door snel beschikbaar zijn van de omzetgegevens en het bedrijfsresultaat heeft het bedrijf besloten de korting volledig uit te keren. De ledenraad heeft hiermee ingestemd. Veehouders krijgen per ton afgenomen mengvoer 2 euro terug, terwijl op de omzet van gewasbeschermingsmiddelen 2 procent aan de leden wordt uitgekeerd. Op deze manier keert Agrifirm ongeveer 8 miljoen euro uit aan de leden.

Agrifirm trof onlangs twee maatregelen om de acute financiële nood bij ondernemers in de varkens- en pluimveehouderij te verlichten. Het gaat daarbij om het vervroegd uitbetalen van de klantenkorting en het tijdelijk bevriezen van de voerprijzen. Het bedrijf is zich bewust dat de uitkering geen structurele oplossing is voor de financiële problematiek in de diverse sectoren, maar ze wil hiermee haar betrokkenheid met de ondernemers tonen.

Of registreer je om te kunnen reageren.