Home

Nieuws 198 x bekeken

Agrarische kunstwerken in hoofdkantoor ZLTO

Amstelveen – Twee van de agrarische kunstwerken die het nieuwe kantoor van ZLTO in Den Bosch gaan aankleden, zijn opgeleverd.

Vier jonge kunstenaars werken via Art Partners aan deze kunstwerken, die de band tussen ZLTO en haar leden moet weergeven. De kunstwerken geven bovendien de betrokkenheid van ZLTO met het gebied weer.

Kunstenaar André Pielage vertegenwoordigt op symbolische wijze het Zeeuwse deel van de verenigingsleden in een kunstwerk. Hij maakt een wandreliëf in de vorm van een trekkerspoor, gemaakt van Zeeuwse klei. Om de binding met de regio te versterken, maakt Pielage in het ZLTO-kantoor in Goes een kunstwerk met Brabantse grond.

Kunstenares Anna Volkova creëert een levensgroot ’Stillevenmozaïek,’ waarin van dichtbij een landschap zichtbaar is en van veraf een stilleven. Het kunstproject van Sanja Medic verbeeldt een boerenlandschap, gecreëerd door opeengestapelde hooibalen. Het kunstenaarsduo Lady Penelope haalt met hun ’Plantenkabinet’ de natuur letterlijk binnenskamers. In melkmeetglazen groeien verspreid over het hele pand planten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.