Home

Nieuws 259 x bekeken 11 reacties

Actie voor direct verbod op stallen in Groningen

Groningen - De Partij voor de Dieren wil een direct verbod op stallen, die door de partij als megastal worden aangeduid.

Gronings statenlid Anja Hazekamp van de Partij voor de Dieren zegt dat zogenoemde megastallen een ''ramp zijn voor dieren, mensen en natuur. Ze ontsieren het landschap en ze bedreigen de volksgezondheid, door fijnstof en de verspreiding van gevaarlijke dierziekten.” 

Hazekamp pleit voor een directe bouwstop voor megastallen. Dit zal woensdag in Provinciale Staten worden besproken. Om dit pleidooi kracht bij te zetten voert de Partij voor de Dieren op ludieke wijze actie in Hoogezand tegen de komst van een stal voor 300.000 kippen in Kiel-Windeweer. 

De provincie Groningen heeft plannen in voorbereiding om de ontwikkeling van intensieve bedrijven te beperken. LTO Noord heeft eerder al aangekondigd te ageren tegen de provincieplannen.Laatste reacties

 • no-profile-image

  (you tube filmpje)
  Van natuur kun je geen brood bakken
  Begin maart gaat Merijntje ook naar de stembus om voor de provinciale staten zijn stem uit te brengen. Hij is er achter gekomen wie de vrienden van de landbouw zijn en zal zijn stem zeker in die richting uitbrengen want met name in de Eerste Kamer moeten we als landbouw het een beetje voor het zeggen krijgen. Er is keuze maar niet veel want de meeste partijen zijn blijkbaar van mening dat je van natuur en landschap ook BROOD kunt bakken. Dat is naar zijn mening quatsch. De kiezer die voor de toekomst gaat moet in gedachten houden dat hij zijn kinderen en kleinkinderen niet wil laten verhongeren. Ook ergert Merijntje zich mateloos aan het het begrip “Megastal”. Hij begrijpt niet dat de Landbouw met een grote L in ons land daar geen tegengas aan geeft. Koop STER tijd en breng de boodschap zodat de burger beseft met welke waanideen hij of zij door bepaalde politieke partijen wordt misleid!
  http://www.youtube.com/watch?v=KRkMXdCk1Fk

 • no-profile-image

  Er kan niet snel genoeg worden gestopt met het bouwen van megastallen. Spaar onze natuur en onze eigen leefomgeving. Denk aan onze gezondheid en stem daarom op partijen die zich weren tegen deze dierenopstapelhokken. Weg met het CDA.

 • no-profile-image

  Megastallen? Ik raak ervan in vuur en vlam!

 • no-profile-image

  Ik denk dat het goed is dat ze in Groningen bijgeschoolt moeten worden. Mensen met een beetje niveau gaan eerst kijken op die grote nieuwe bedrijven voordat ze beginnen te schreeuwen. Als ze het gezien hebben zal geen mens die een beetje verstand van dieren heeft nog nee zeggen. Dan zie je pas hoe het wel kan!

 • no-profile-image

  Dierenvriend het kan veel makkelijker. Als je ze verbied dan hoeft er ook niemand te komen kijken dat het écht niet slechter kan met het dierenwelzijn dan in een megastal. Dat spaart energie, ergenis en ruimte!

 • no-profile-image

  Je kunt tegen vernieuwing zijn, maar het is altijd verstandig om e goed op de hoogte te zijn voor dat je een beslissing neemt. En zeker is het heel onverstandig om zo maar iets van de daken te schreeuwen, als je niet eens de moeite hebt genomen om gaan te kijken!

 • no-profile-image

  Dierenvriend, megastallen zijn helemaal niet nieuw maar bestaan al jarenlang en zijn - net als alle andere gossip en humbug- uit de VS overgewaaid. Los van het immorele geklooi met miljoenen dieren in veel te krappe ruimten is dit bovendien dé manier om onbeteugelbare uitbraken van bacteriele en virale ziekten te veroorzaken. Slecht voor het dier, slecht voor de mens, de pest voor het mileu en de kanker voor en duurzame wereld.

 • no-profile-image

  Megastallen veroorzaken kanker onder de bevolking. Dit staat gewoon vast. Al doet het corrupte CDA anders geloven. Stem het CDA de blubberput in.

 • no-profile-image

  Anti Jacht, nu is ook al het hele forum over Veerman en Winsemius gewist. Lekker zootje tinnef bij het AGD, excuus, bij Wegener. Ze laten iedereen zwaar dokken om een internetkrant te mogen lezen en als men dan iets plaatst wat de heren onwelgevallig is dan vegen ze het gewoon weg. Achterlijke censuur in een confessioneel stuiptrekland. Nog een paar verkiezingen en het CDA is voorgoed geschiedenis. Weg ermee: uitrijden met een ouderwetse strooiwagen. Op de eeuwige distelvelden!

 • no-profile-image

  Idd katja, maar dat neemt niet weg dat Veerman een grote bedrieger is, die zijn eigen CDA heeft belogen en bedrogen. Op zich niet verkeerd). Maar die vent holt nu met zijn eigen jachtgeweer door de terreinen van natuurmonumenten. Zo zie je maar weer: Hoe corrupter je bent, hoe verder je het schopt. Ik vermoed dat veel CDA-ers hun leerscholl hebben gehad in Libië. Ook hier komt de revolutie te beginnen op 2 maart a.s. : DE DEFINITIEVE DECIMERING VAN HET CDA.

 • no-profile-image

  Je hebt helemaal gelijk wat de CDA-kaderopleiding betreft Anti Jacht. Toen ik gisteravond de maidenspeech van Kadafi zag en hoorde moest ik meteen denken aan een quatrokruising tussen
  Verhagen, Balkenende, Eurlings en Koopmans. Er komt geen verstandig woord uit en er wordt ook nog eens met gefermenteerde confessionele consumptie gesproken. Aan de outfit moet bij het CDA nog heel hard gewerkt worden voor de 2e maart. Een capucijner boetekleed en een roestig lipslot zou dat rapalje niet misstaan. Wat Veerman betreft: natuurlijk is die vent inherent onbetrouwbaar. Daar heeft Spotvogel immers niet voor niks het boek 'de Pestvogels van Veerman' over geschreven.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.