Home

Nieuws 192 x bekeken

Actie tomatenplukkers VS bij Ahold

Boston - Tomatenplukkers uit Florida willen zondag actievoeren voor Aholds dochterbedrijf Stop and Shop in Boston. Zij willen dat Ahold een overeenkomst afsluit waarin het fatsoenlijke lonen en arbeidsomstandigheden garandeert, zo meldt het persbericht.

In Nederland worden uit solidariteit bij vestigingen van Albert Heijn in Amsterdam en Den Haag acties georganiseerd.

Onderdeel van de overeenkomst die de organisatie van de landarbeiders, de Coalition of Immokalee Workers (CIW) naar eigen zeggen al met meerdere grote bedrijven heeft afgesloten is de afspraak dat 1 cent extra per pond betaald wordt aan de telers, onder voorwaarde dat die cent dan doorbetaald wordt aan de werkers. Daarmee zou hun loon bijna verdubbelen. Daarnaast bevat de overeenkomst een bepaling dat werknemers een permanente stem krijgen in het organiseren van betere arbeidsomstandigheden.

agd.media

Of registreer je om te kunnen reageren.