Home

Nieuws 175 x bekeken

Aantal groothandelaren neemt af

Aalsmeer - Het aantal groothandelaren in bloemen en planten is in 4 jaar met 20 procent afgenomen, door aanhoudende schaalvergroting. Dat blijkt uit het rapport van het project Typisch Groothandel 2010 van de Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten.

Kleinere handelshuizen kunnen alleen overleven door specialisatie in één marktsegment. Meer dan ooit tevoren blijken de bedrijven zich te richten op één afzetkanaal, bijvoorbeeld de buitenlandse importerende groothandel, supermarktketens of bloemisten. Die toenemende specialisatie sluit aan op de grote variatie aan door de consument gekozen afzetkanalen.

Het project Typisch Groothandel 2010 heeft als doel concreet inzicht te krijgen in de diversiteit en ontwikkeling van de groothandel in bloemen en planten. Het project is een update van het rapport uit 2003 en richt zich op de afzet van bloemen en planten en op de verschillende typen groothandelaren. Door een vergelijking te maken met het verleden is het mogelijk inzicht te krijgen in de ontwikkelingen van de groothandelaren en de afzetkanalen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.