Home

Nieuws 183 x bekeken

AMI: 'Prijzen groente en fruit niet verantwoordelijk voor inflatie'

Bonn – Het Duitse landbouwmarktbureau AMI kritiseert het Statistische Bundesamt voor de bewering dat groente en fruit vorig jaar tot de belangrijkste inflatieveroorzakers hebben behoord.

Volgens AMI-analist Leif Erik Rehder waren de prijzen van verse groente slechts 1,7 procent hoger dan het gemiddelde over de afgelopen vier jaar en vers fruit 2,5 procent. ”De statistieken van de afgelopen 20 jaar maken duidelijk, hoe sterk de prijzen voor groente en fruit hebben gefluctueerd, zonder dat echter sprake is geweest van een duidelijke richting,” aldus Rehder. ”De prijzen van groente en fruit kunnen tegen deze achtergrond niet als inflatieopdrijvende factoren worden betiteld, in tegenstelling tot de prijzen van huisvesting en energie, die sinds 1990 maar één richting kenden, namelijk steil bergopwaarts.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.