Home

Nieuws 279 x bekeken

10.000 euro boete voor dierverwaarlozing

’s-Hertogenbosch – Een varkenshouder uit het Brabantse Lieshout is veroordeeld tot boetes van in totaal 10.000 euro voor dierverwaarlozing. Daarnaast hangt de varkenshouder gedurende een proeftijd van twee jaar een boete van 12.000 euro boven het hoofd.

De varkenshouder stond terecht onder meer omdat hij op twee locaties in Lieshout en Mariahout in Noord-Brabant meer varkens hield dan volgens de vergunning was toegestaan en omdat hij een groot deel van de varkens had verwaarloosd.

De officier van justitie eiste twee weken geleden 22.000 euro boete, waarvan 10.000 euro voorwaardelijk.

De rechtbank zei maandag bij de uitspraak dat de verdachte de situatie inmiddels verbeterd heeft. Bovendien is een lange tijd verstreken tussen een deel van de overtredingen en de berechting.

Of registreer je om te kunnen reageren.