Home

Nieuws 207 x bekeken

Zeggezicht en Klasseboeren winnaars ZLTO Initiatief 2011

Den Bosch – De winnaars van de titel ZLTO Initiatief van het jaar 2011 zijn ’Zeggezicht’ en ’Klasseboeren’ (publieksprijs). De prijzen zijn uitgereikt tijdens het ZLTO Congres.

De juryprijs ging naar Ronald en Daniella Lievens van Stal Zeggezicht, ondernemers in het buitengebied van Terheijden. Samen hebben zij het voormalige melkveebedrijf omgevormd tot een pensionstal voor 80 paarden. De jury waardeert hun pensionconcept omdat het duurzaam én vernieuwend is. Bij Zeggezicht staat natuurlijk gedrag en welzijn van het paard voorop.

De publieksprijs is gewonnen door een groep ondernemers rondom Tilburg, verenigd onder de naam Klasseboeren. Deze groep informeert basisschoolkinderen over de herkomst en productie van voedsel. Inmiddels zijn er zes stedelijke gebieden waar ongeveer veertig boeren en tuinders meedoen aan het project. De jury prijst de ondernemersgedrevenheid waarmee dit initiatief professionele boerderijeducatie op de kaart heeft gezet.

De ZLTO Initiatiefprijs wordt jaarlijks uitgereikt. Dit jaar waren er 22 initiatieven aangemeld. Voor de publieksprijs konden leden en niet-leden stemmen via de website van ZLTO. De winnaars kregen een cheque van 2.500 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.