Home

Nieuws 282 x bekeken

Verzet tegen windmolenparken groeit

Assen – Drie grote windmolenparken in de Drentse en Groningse Veenkoloniën kunnen niet los van elkaar worden gezien. Dat stelt de Commissie voor de milieueffectrapportage donderdag naar aanleiding van de plannen voor de bouw van een windmolenpark langs de N33 (Assen-Veendam).

De bij wet ingestelde commissie adviseert de overheid over milieueffectrapportages. Daarin staat wat de gevolgen van een besluit zijn voor het milieu.

Het Samenwerkingsverband Windpark N33 wil langs de provinciale weg tot veertig windturbines bouwen. Maar er zijn meer plannen voor windmolenparken in de Veenkoloniën, tot een totaal van zo’n 200 turbines. Vanuit de bevolking is steeds meer verzet tegen de komst van de windparken. Ook de provincie Drenthe heeft grote bezwaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.