Home

Nieuws 229 x bekeken

Veevoerindustrie stelt studiebeurzen beschikbaar

Rotterdam – Om te voorkomen dat in Nederland een tekort ontstaat aan gekwalificeerd personeel stelt de veevoerindustrie via de Stichting Bevordering Studie Diervoeding opnieuw studiebeurzen beschikbaar. Vanaf volgend jaar kunnen studenten de helft van deze beurs uitgeven aan aanvullende cursussen.

De stichting verstrekte vanaf 2009 dertig studiebeurzen. Studenten krijgen voor de masterfase van hun studie aan Wageningen Universiteit 6.000 euro en voor de studierichting veevoer aan de HAS in Den Bosch, Dronten of Leeuwarden 3.000 euro.

Volgens bestuursvoorzitter Henk Flipsen van de stichting stijgt het aandeel buitenlandse studenten op de opleidingen gestaag. Vaak keren de studenten terug naar hun land, met als gevolg dat de kennis en vaardigheden niet behouden blijven voor de Nederlandse veevoerindustrie.

Flipsen: ”De studenten worden streng geselecteerd op onder meer behaalde studieresultaten, vakgerichtheid en motivatie. We overwegen in de toekomst een deel van de beurs pas uit te keren wanneer de student daadwerkelijk bij een Nederlandse onderwijsinstelling of een Nederlands bedrijf gaat werken.”

Of registreer je om te kunnen reageren.