Home

Nieuws 218 x bekeken

Van Rooi verhoogt varkensprijs met 4 cent

Helmond – Van Rooi Meat verhoogt de varkensprijs voor deze week met 4 cent. De stap is verrassend en onverwacht. Duitsland hield de noteringen voor deze week ongewijzigd en ook Vion deed dat afgelopen maandag.

Van Rooi verwijst naar de goed doorlopende vleesverkopen als motivatie voor de prijsverhoging. Van Rooi heeft een sterke positie in retail en de vraag is goed in verband met de naderende Kerst. “Het loopt gewoon goed door”, aldus directeur Marc van Rooi. De kans dat de prijs volgende week weer gaat dalen is vrij groot, zo laat Van Rooi doorschemeren.

Hilckmann en Compaxo hebben hun notering nog niet bekend gemaakt. Zij komen in de loop van donderdag met hun notering. De stap van Van Rooi wordt wel met opgetrokken wenkbrauwen aangezien. Het wordt niet teruggehaald in het vlees, is de reactie. Weliswaar worden ribben en nekken wat duurder verkocht, daarmee haal je het niet. Sommigen zien het als een reactie op Vion dat de afgelopen twee weken toeslagen van 2 cent betaalde bovenop de bordesprijs. Van Rooi ontkent dit. ”Als we op Vion hadden willen reageren, hadden we dat meteen moeten doen.”

Volgende week gaat de vleeswarenindustrie voor twee weken dicht in verband met de feestdagen en valt de vraag naar vlees terug. Slachterijen weigeren nu al varkens omdat ze het vlees volgende week niet verkocht krijgen. Bovendien speculeren de Duitse slachterijen op een prijsdaling voor volgende week met misschien wel 4 cent.

Of registreer je om te kunnen reageren.