Home

Nieuws 289 x bekeken

Van Drie breidt uit in rosékalfsvlees

Mijdrecht – Kalfsvleesintegratie Van Drie Group breidt zijn productie van rosékalfsvlees uit.

Die uitbreiding is een gevolg van de sterk gestegen kosten van weipoeder. Daardoor vermindert de kalfsvleesproducent het aandeel van dat poeder in zijn kalvermelk.

Om het aandeel van weipoeder in kalvermelk te verminderen en meer ruwvoer aan vleeskalveren te verstrekken, gaat Van Drie Group in sommige stallen met blanke vleeskalveren voortaan rosévleeskalveren op contract houden. ”We zijn uitermate voorzichtig met die omschakeling. De stallen moeten geschikt zijn voor het houden van rosévleeskalveren. De gecontracteerde vleeskalverhouders moeten deze dieren ook graag willen houden in hun stallen”, legt Van Drie-directeur Henny Swinkels uit.

Van Drie Group wil de productie van rosékalfsvlees niet ongelimiteerd uitbreiden. ”Er moeten voldoende verantwoorde afzetmogelijkheden voor het rosékalfsvlees zijn. Dat vlees moet passen in onze concepten en verkoopbeleid. We willen onze klanten ook van blank kalfsvlees blijven voorzien”, stelt Swinkels.

De Van Drie-directeur benadrukt dat zijn bedrijf al langer contracten in de rosékalfsvleessector heeft en dat die dus niet nieuw zijn. ”Kalvermelkpoederfabrikant Sloten had die contracten al aan het eind van de jaren tachtig.voor zijn productie van Friander-kalfsvlees. Toen Van Drie Group dat bedrijf in 1992 overnam, kregen wij die contracten erbij.”

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.