Home

Nieuws 1415 x bekeken 1 reactie

Telefonische Hulpdienst Agrariërs stopt ermee

Zwolle - De Telefonische Hulpdienst Agrariërs (THDA) stopt per 1 januari 2012. De hulpdienst wordt nog maar weinig gebeld. Zo weinig, dat de stichting Sensoor, waarbij de dienst is ondergebracht, heeft besloten de THDA te laten opgaan in de algemene hulplijn.

De THDA werd zeventien jaar geleden opgericht en was een initiatief van enkele kritische boerinnen. Zij vroegen of er iets gedaan kon worden voor landbouwers en tuinders die te maken hadden met een problematische situatie op hun bedrijf. Destijds waren dat vaak gedwongen bedrijfsbeëindigingen.

Boeren werden bedrijfsmatig wel ondersteund maar er was weinig aandacht voor de psychosociale kant van de situatie. Dat terwijl veel agrariërs, en hun partners, mentaal vaak zwaar te lijden hadden onder de problemen.

De THDA werd bemand door vrijwilligers met een agrarische achtergrond. Zij wisten hoe het boerenleven in elkaar zit en konden zich beter verplaatsen in de situatie dan algemene hulpverleners.

Inmiddels is praten over persoonlijke zaken geen taboe meer. Boeren benaderen dan ook niet langer een anonieme luisteraar van de THDA maar luchten vaker hun hart bij familie, vrienden of kennissen.

Eén reactie

  • Koeienboer Jannes

    Misschien n idee om in een voetnoot oid. een vervangend telefoonnummer te noemen?

Of registreer je om te kunnen reageren.