Home

Nieuws 238 x bekeken

Stichting zet eerste stap nieuw lab

Venlo – Een nieuwe stichting, de stichting Open Innovation Center Feed Design lab, heeft de eerste stappen gezet op weg naar de realisatie van een nieuw veevoerlaboratorium, een zogenoemd Feed Design Lab.

Het moet een ’Living Lab’ worden, een proeffabriek waarin met de modernste technologie wordt geëxperimenteerd met de productie van voeders op basis van nieuwe grondstoffen, onder meer uit de tuinbouw. Het nieuwe lab moet komen in Greenport Venlo.

Het streven is om in het kader van een duurzame voedselketen te komen tot een verbinding van de tuinbouw met de veehouderij.

De stichting is vorige week definitief opgericht en er is 2 miljoen euro beschikbaar. Dit is afkomstig uit subsidie van het ministerie van ELI en van de initiatiefnemers achter het nieuwe lab: de bedrijven Dinnissen Process Tchnology, DSM Nutritional Products, Imtech, Vitelia, Welgro en onderwijs- en kennisinstelling HAS Den Bosch.

Naast de bouw en ontwikkeling van de nieuwe proeffabriek streeft de stichting naar de opzet van een trainingscentrum waarbij in de proeffabriek trainingen en opleidingen worden verzorgd op het vlak van voerproductie en procestechnologie voor diervoeding. Verder streeft de stichting naar de ontwikkeling van een kennisgemeenschap, waarbinnen de verschillende partijen in de keten kennis en ervaring uitwisselen en projecten worden uitgevoerd om nieuwe voersoorten en technologie te ontwikkelen voor een duurzame dierlijk eiwitketen in 2020.

Of registreer je om te kunnen reageren.