Home

Nieuws 183 x bekeken

Schmallenberg-virus ook in België aangetroffen

Ukkel – Het Schmallenberg-virus is deze week ook vastgesteld op een bedrijf in de Belgische provincie Antwerpen. Dit meldt het Belgische referentielaboratorium voor dierziekten CODA (Centrum voor Onderzoek in Diergeneeskunde en Agrochemie).

Het virus werd daar ontdekt bij pasgeboren lammeren.

Deze lammeren vertoonden misvormingen aan ledematen en hersenen. De dieren waren voor een autopsie aangeboden bij het opsporingscentrum van de diergezondheidsdienst Vlaanderen.

Verschillende andere lammeren van het schapenbedrijf vertoonden gelijkaardige, zichtbare letsels bij de geboorte. Andere dieren werden dood geboren. Behalve dit ene bedrijf worden nog enkele verdachte bedrijven gevolgd. Daar zijn eveneens doodgeboren en misvormde pasgeboren lammeren opgemerkt.

Het CODA zal ook monsters van dieren afkomstig van deze bedrijven onderzoeken.Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.