Home

Nieuws 254 x bekeken 4 reacties

SP Limburg wil verbod op megastallen

Horst - De fractie van de SP in de Limburgse Staten wil een provinciaal verbod op de bouw van nieuwe megastallen. De partij dient in april een initiatiefvoorstel in voor een verbod op de bouw van stallen groter dan anderhalve hectare, maakte de SP zaterdag bekend.

De SP hoopt op een statenmeerderheid, als ook coalitiepartij PVV en oppositiepartij PvdA voor stemmen. SP-fractievoorzitter Thijs Coppus wees in dit verband op het verkiezingsprogramma van de PVV, die zich daarin tegen megastallen uitspreekt. Ook de PvdA-fractie is tegen megastallen.

Volgens de SP is Limburg een van de weinige provincies waar nog nieuwe megastallen mogen worden gebouwd. Boeren hebben volgens de partij nu alleen de keus tussen verdere groei of stoppen.

De SP staat een middenweg voor en wil boeren met een stal tot anderhalve hectare ondersteunen. Daarvoor wil de partij een speciaal fonds waarmee boeren kunnen investeren in landschap, duurzaamheid en dierwelzijn.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dit worden dus meer etage stallen om de dure grond zo goed mogelijk te benutten. Of doen de varkensboeren er beter aan Limburg en aan liggende streken te verlaten en hun productie hallen op de Maasvlakte te bouwen naast de grondstof haven. Soya uit de boot, mest in de boot retour afzender?

 • no-profile-image

  Dit worden dus meer etage stallen om de dure grond zo goed mogelijk te benutten. Of doen de varkensboeren er beter aan Limburg en aan liggende streken te verlaten en hun productie hallen op de Maasvlakte te bouwen naast de grondstof haven. Soya uit de boot, mest in de boot retour afzender?

 • no-profile-image

  megastal NEE

  De SP is ook in Limburg goed bezig. Na in Nbr. de natuurwet af te stemmen, volkomen terecht overigens, nu de stem tegen deze fabrieken in ONS landschap. WEg met die blubber fabrieken.

 • no-profile-image

  megatalNee jammer dat je je veschuilt achter een niets zeggende naam anders zou ik het debat wel met je willen aangaan, maar met naamloze en gezichtsloze mensen debateer ik niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.