Home

Nieuws 470 x bekeken

Rusland weigert druiven uit Servië

Moskou – Een partij door een ziekte aangetaste druivenplanten uit Servië zijn bij de Russische grens geweigerd. Dit meldt de Russische voedsel- en warenautoriteit Rosselkhoznadzor.

Volgens Rosselkhoznadzor voldeden de ruim 143.000 planten van de druivensoort Cabernet Sauvignon en Merlot niet aan de kwaliteitseisen omdat de ziekte phylloxera was aangetoond in de Cabernet Sauvignon-planten (90.861 planten).

De planten waren per vrachtauto van Servië naar Rusland vervoerd. De planten worden nu teruggestuurd naar het land van herkomst.

Phylloxera is een ziekte in de wijnranken, veroorzaakt door een klein vliegje. De phylloxera, afkomstig uit Amerika, heeft aan het eind van de negentiende eeuw ongeveer driekwart van de Franse wijngaarden vernietigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.