Home

Nieuws 312 x bekeken

Rendement biovergisters hapert

Doetinchem – De krappe markt van biobrandstof zet het rendement van de biovergisters onder druk. De biogassector heeft het daardoor moeilijk. Beperkte subsidiemogelijkheden dreigen de pioniers te nekken.

De technische vooruitgang die de biovergister de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, was hoopgevend. Echter, het rendement dat met deze verbeterde technieken valt te halen, is tot stilstand gekomen. Kwalitatief hoogwaardige biomassa blijkt schaars, dus te duur. Dat blijkt uit een op 5 december verschenen rapport van Rabobank.

De studie van Rabobank is gebaseerd op cijfers van 2010. Hans van den Boom, sectormanager Duurzame Energie bij de Rabobank, licht het rapport toe: ”De afgelopen jaren zijn de productiecijfers gestegen. De verwachting was ook dat die trend zou doorzetten. Technisch en operationeel gaat het beter, maar het blijkt te lastig om aan biomassa te kunnen komen, omdat de beschikbaarheid beperkt is.”

Of registreer je om te kunnen reageren.