Home

Nieuws 357 x bekeken 7 reacties

PvdA wil fazant van jachtlijst

Den Haag – PvdA-kamerlid Lutz Jacobi wil dat de fazant van de jachtlijst wordt gehaald.

Jacobi constateert dat er bij de jacht op fazanten vaak incidenten zijn, zoals het bijvoeren van fazanten. ”Daarnaast zijn het aantal meldingen van schades door fazanten fors gedaald”, aldus Jacobi. De politica vindt dat er daardoor een aanleiding meer is om fazanten te bejagen. Ze pleit ervoor de jacht op fazanten daarom definitief te sluiten.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  deskundige

  Als dat zou gebeuren, zou dat heel veel illegaliteit schelen. Nu worden er duizenden fazanten uitgezet voor de plezierjacht, om een paar uur daarna "beheerd" te worden door een stel idioten. In Deurne en omstreken zitten zeker 30duizend fazanten elk jaar klaar om beheerd te worden. Een schande is het, Deurne verlaagt zich tot een schietdorp met volstrekt gestoorde jagers.

 • no-profile-image

  Helemaal mee eens deskundige. Jacht is en blijft gewoon dierenmoord. Niks beheren, lekker alles overhoop schieten. Ken de zaken in deurne, complete gekken daar in de peel.

 • no-profile-image

  Antiejacht/ Kleinboerke/ grootboerke / zoef/ juiste tableau/ enz., zijn " slim" en "deskundige" geen namen die beiden door jouw gebruikt worden? Jij reageert dus op jou zelf?

 • no-profile-image

  Deurne is geen doorsnee Nederland,als er een jachtverbod op die krengen komt worden ze wel op een andere manier gereguleerd.

 • no-profile-image

  nog groffer

  Als dat zou gebeuren, zou dat heel veel illegaliteit schelen. Nu worden er duizenden fazanten uitgezet voor de plezierjacht, om een paar uur daarna "beheerd" te worden door een stel idioten. In Deurne en omstreken zitten zeker 30duizend fazanten elk jaar klaar om beheerd te worden. Een schande is het, Deurne verlaagt zich tot een schietdorp met volstrekt gestoorde jagers.

 • no-profile-image

  Je moet voor de gein even op de lulkoek side van de fauna besch. kijken, 99% onzin en allemaal lulkoek. Vraag voor nog groffer???? Hoeveel mensen zijn er in 2011
  berecht voor het uitzetten van fazanten ??? Deurne een schietdorp, verklaar nader ???? We willen foto's zien !!!!!!

 • Spotvogel

  De contactpersoon(woordvoerder) van de KNJV is een zoon van een vroegere KVP-premier en zet jaarlijks clandestien een platte wagen vol Swinkelsfazanten uit in zijn brabantse jachtvelden tussen Cuyk en Grave. Dat is crimineel handelen! Dat er weinig veroordelingen of schikkingen zijn komt door het totaal verkankerd opsporings en handhavingssysteem dankzij de 4 Balkenenderegimes. Zelfjagende Boa's moeten zulke handhaving uitvoeren! Slagers keuren dus het eigen vlees. Annonymus: als je foto's wilt zien moet je op www.ganzenbescherming.nl kijken. En op www.faunabescherming.nl onder 'jachtmisstanden'. Foto's te over!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.