Home

Nieuws 213 x bekeken

Plantion ziet omzet stijgen en denkt dat omzet ook in 2012 groeit

Ede – De omzet van Plantion is in boekjaar 2011 ten opzichte van een jaar eerder met 8 procent gestegen tot 113,7 miljoen euro. Dat heeft de sierteeltveiling van Nederland bekendgemaakt bij de algemene ledenvergadering. Directeur André van Kruijssen verwacht voor 2012 een omzetstijging van 3 procent.

De bemiddelingsomzet steeg in de laatste 12 maanden met 12 procent tot 64 miljoen euro. De klokomzet steeg 2 procent tot 48 procent. Het groencentrum zag de verkopen met 8 procent stijgen tot 1,7 miljoen euro. Van Kruijssen zegt tevreden te zijn, zeker in het licht van de economische en financiële crisis.

Tijdens de vergadering werd Jos Kersten herkozen voor een nieuwe termijn als voorzitter van de coöperatie. De tweede grootste marktplaats voor bloemen en planten in Nederland ontstond in 2008 uit een fusie van Veiling Vleuten en Bloemenveiling Oost Nederland en bedient vooral klanten in Oost-Nederland en Duitsland.

Plantion opende in maart 2010 een nieuwe marktplaats in Ede.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.