Home

Nieuws 139 x bekeken

PVV bestuurders verbaasd over gebrek aan kennis politici

Zoetermeer – Het is verbazend hoe weinig Kamerleden eigenlijk weten over hoe de productschappen functioneren en wat ze doen. Dat zei PVV bestuurslid Henny Swinkels (Van Driegroup) tijdens de openbare bestuursvergadering van het productschap.

John Klijn van de FNV sloot zich bij hem aan. ”Wij hebben de afgelopen periode gelobbbyd bij verschillende partijen. Je ziet dat sommigen zich zo hebben ingegraven op een bepaald standpunt zonder dat ze eigenlijk weten waarom ze dat standpunt innemen. Het standpunt wordt in zo’n situatie dan de werkelijkheid. Dat is triest.”

Voorzitter Steven Lak van het PVV meldde dat er achter de schermen verder wordt gewerkt aan de samenvoeging van de back-offices van de verschillende productschappen. Afhankelijk van de uitkomsten van het politieke debat zullen verdere plannen worden gemaakt en uitgevoerd. Lak sprak verder zijn tevredenheid uit over de opstelling van minister Kamp die volgens hem zich pal achter het standpunt van het kabinet opstelt.

Of registreer je om te kunnen reageren.