Home

Nieuws 229 x bekeken

Overijssel stemt in met natuurakkoord

Zwolle – Provinciale Staten van Overijssel hebben vanmiddag ingestemd met het natuurakkoord van staatssecretaris Henk Bleker (landbouw en natuur).

Van de 46 aanwezige Statenleden stemden er 28 voor. Het college van Gedeputeerde Staten had gevraagd om met het akkoord in te stemmen. ”Dat maakt mijn positie in de verdere onderhandelingen sterker”, aldus gedeputeerde Hester Maij (CDA).

Oppositiepartijen PvdA, GroenLinks, D66 en SP waren kritisch en stemden tegen. Zij verwezen vooral ook naar de Drentse gedeputeerde Rein Munniksma (PvdA), die de Staten aldaar maandag opriep niet te tekenen. Volgens Maij maakte zijn oproep de situatie niet anders, omdat de Drentse gedeputeerde nog wel achter de al gemaakte afspraken staat.

CDA, VVD, ChristenUnie, SGP en PVV stemden wel in met het voorstel.

Of registreer je om te kunnen reageren.