Home

Nieuws 178 x bekeken 4 reacties

Overheid gaat kosten Turks stro zelf betalen

Den Haag – De overheid gaat de kosten die gemoeid zijn met het terughalen en vernietigen van het uit Turkije geïmporteerde stro zelf betalen. Er wordt geen gebruik gemaakt van het Diergezondheidsfonds.

In een brief van staatssecretaris Henk Bleker werd gezegd dat de kosten voor het vernietigen van stro en het klinisch onderzoek op bedrijven die stro uit Turkije hebben ontvangen, worden betaald uit het Diergezondheidsfonds. Het stro zou mogelijk onveilig zijn doordat er MKZ in Turkije heerst. ”Na overleg met LTO Nederland heeft de overheid besloten de kosten geheel voor eigen rekening te nemen”, zegt een woordvoeder van LTO Nederland.

Volgens LTO Nederland ligt de fout bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (onderdeel van het ministerie van ELI) en moet deze partij opdraaien voor de kosten die worden gemaakt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Of Bleker instemt met het verzoek? Dit is toch gewoon diefstal? Daar zal ieder weldenkend mens het over eens zijn.

 • no-profile-image

  Emmy, roepen de getallen bij jou geen vraagtekens op? Drie containers, 10.000 kilo en 750.000 euro schade. Normaal gesproken zouden dit soort getallen toch wel aanleiding geven voor een vervolg vraag of de getallen kloppen niet. Gr Frank

 • no-profile-image

  Frank, de kosten zijn door de importeur RUW geschat voor het vervoer van containers per schip (3 ladingen heen en weer van Turkije, via Antwerpen naar Nederland en weer terug. Het gaat om meer dan 100 containers. Ik weet de kosten niet van het verschepen, maar is wat de importeur eist van het ministerie. Mvg, Emmy

 • no-profile-image

  Stel dat ze het toch uit het diergezondheidsfonds betalen, is er dan iemand die dat merkt? Ik denk het niet en vertrouw dat tuig voor geen meter.

Of registreer je om te kunnen reageren.