Home

Nieuws 275 x bekeken

Nederlands geld voor Afghaanse landbouwles

Den Haag - Nederland trekt de komende 3 jaar 16 miljoen euro uit om het landbouwonderwijs in Afghanistan te verbeteren. Het geld wordt onder meer gebruikt om een nationaal opleidingsinstituut op te zetten.

De Afghaanse onderwijsminister Farooq Wardak en de Nederlandse ambassadeur in Kabul, Radinck van Vollenhoven, hebben daarover zondag een overeenkomst getekend. Volgens Buitenlandse Zaken leeft 80 procent van de Afghaanse bevolking van de landbouw. Tegelijkertijd is een derde permanent afhankelijk van voedselhulp. Afghanistan is een van de 15 partnerlanden in het nieuwe ontwikkelingsbeleid van staatssecretaris Ben Knapen (Ontwikkelingssamenwerking).

De Wageningen University and Research centre (WUR) zal het opleidingsprogramma uitvoeren. Daarbij wordt samengewerkt met andere Nederlandse kennisinstituten.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.