Home

Nieuws 478 x bekeken

Naktuinbouw zet keuringsaanpak vaste planten, fresia en nerine voort

Roelofarendsveen – Naktuinbouw zet de gewijzigde aanpak van de keuringen van vaste planten, fresia en nerine voort.

De Adviescommissie Vaste Planten heeft de gewijzigde aanpak geëvalueerd en geconcludeerd dat gewijzigde keuringsaanpak in het algemeen als een goede aanpak is ervaren. Er is unaniem besloten de keuringsaanpak in 2012 ongewijzigd voort te zetten.

De aanpak voor de wettelijke kwaliteitskeuringen in de gewasgroep vaste planten is met ingang van het groeiseizoen 2011 gewijzigd. Naktuinbouw voert nu één keer per jaar een veldkeuring uit op de bedrijven. De administratieve audit wordt, als dat mogelijk is, met dit bezoek gecombineerd. Als bedrijven hiervoor geen tijd kunnen vrijmaken wordt een apart bezoek gebracht in de winterperiode.

Als bedrijven het goed voor elkaar hebben volstaat die ene veldkeuring. Als dat niet zo is volgen extra keuringen totdat men de zaak op orde heeft. Het bedrijf is er zelf verantwoordelijk voor dat het teeltmateriaal bij verhandeling aan de gestelde eisen in de Europese richtlijn 98/56/EG voldoet.

De deelnemerscommissie Fresia heeft de gewijzigde aanpak inmiddels geëvalueerd en daarbij vastgesteld dat dit een juiste aanpak is gebleken. Ook hier wordt de aanpak op dezelfde wijze voortgezet.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.