Home

Nieuws 362 x bekeken 3 reacties

Mugabe wil laatste boerderijen van blanken afnemen

Harare – President Robert Mugabe van Zimbabwe wil ook de laatste tweehonderd blanke boeren onteigenen en hun bedrijven overdragen aan zwarte boeren.

Dat meldt de Vlaamse nieuwssite Vilt. Mugabe lanceerde in 2000 een controversiëel landhervormingsprogramma waarbij meer dan vierduizend boerderijen van blanken en zwarte politieke tegenstanders geconfisqueerd werden. ”De regering moet het onteigeningsproces voortzetten omdat de zwarte boeren de grond nodig hebben”, benadrukte de president. Volgens Mugabe is er een grote vraag naar grond voor stads- en plattelandsontwikkeling.

De gronden die in het verleden zijn onteigend, werden herverdeeld onder onervaren landbouwers en vrienden van het regime van Mugabe. De landbouwproductie van de voormalige graanschuur van zuidelijk Afrika zakte als gevolg daarvan ineen.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  We staan erbij en kijken er handen wrijvend naar, kan onze hulp industrie aan werk blijven, andere landen in de regio beginnen los te komen van de hulp. Dus tijd voor nieuwe afnemers.

 • no-profile-image

  Lijkt Nederland wel. Hebben we daar de kunst afgekeken? Hier worden boeren ook onteigend, weggepest, uitgewrongen enz. om vervolgens de gronden te schenken aan natuurminnende clubs. Die er vervolgens een bende van maken en levenslang de belastingbetaler uit wringen om hun hobbies in stand te houden.

 • no-profile-image

  Mugabe heeft vast les gehad van onze boerenbedrog organisatie Z.L.T.O.
  waarschijnlijk hebben ze Mugabe laten zien hoe Rendac werkt
  Het alleen recht afgedwongen bij onze regering. waarna ze zo'n 135 euro per 1000 kg slachtafval vragen voor verwerking.
  De vrije handel zou dat kunnen voor 15 EURO. Zo ook de nieuwe particuliere fabriek van de vrije kippenslachterijen die al jaren niet kan opstarten door procedures van VION lees Z.L.T.O.
  geconfiscudeerd door het Z.L.T.O. of Mugabe. Hier in Holland
  zijn naast de 10.000 ende boeren de laatste 20 jaar ook zo'n 200 slachterijen verdwenen. Nu zijn er nog enkele 10 tallen die nagenoeg in het bezit zijn van onze boeren bedrog organisatie.
  NMA word wakker. Politiek red de laatste vrije slachterijen!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.