Home

Nieuws 267 x bekeken 2 reacties

Minder belangstelling veiling glastuinbouwbedrijven

Breda – De glasveiling van DTZ die woensdag afliep, heeft minder belangstelling getrokken dan de veiling in september. Ook zijn de geboden bedragen een stuk lager.

Van de acht kavels die werden aangeboden, werd op zeven geboden. Het meest in trek waren een rozenkwekerij in Bergschenhoek (3,5 hectare) en een potplantenbedrijf in Oosterhout (9,8 hectare). De kavels leverden respectievelijk ruim 2 en 3 miljoen euro op.

De groentebedrijven deden het een stuk minder. Zo wist DTZ met een openingsbod van 1,7 miljoen euro voor een 6,5 hectare groot paprikabedrijf uit Heerhugowaard geen belangstellenden te trekken.

Een paprikakwekerij van 8,6 hectare uit IJsselmuiden leverde ’slechts’ 1,63 miljoen euro op. In september werd aan dezelfde weg ook al een paprikabedrijf geveild. Toen werd op een 4 hectare groot bedrijf nog 1,4 miljoen euro geboden.

Ook een trostomatenbedrijf uit Heusden trok weinig bekijks, het perceel van 5,7 hectare leverde na een biedronde uiteindelijk 1,35 miljoen euro op. Een komkommerbedrijf uit Dongen (6,8 hectare) werd al uit de verkoop gehaald, omdat het onlangs onderhands was verkocht.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  de markt doet zijn werk!!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  verbaasd of toch niet

  onrealistische bedragen voor goede bedrijven...
  Maar ja, wat wil je... als we als telers onze produkten al voor een appel en een ei weggeven..... kunnen we inderdaad....ook onze bedrijven wel voor een appel en een ei weggeven....

  Wie is in staat deze algehele devaluatie van de sector een HALT toe te roepen??

Of registreer je om te kunnen reageren.