Home

Nieuws 330 x bekeken

Lastige teelt zilte zeekool blijft voorlopig in de niche

Den Burg – De teelt van zilte zeekool is bewerkelijk en lastig. Dat maakt het product voorlopig nog niet geschikt voor grootschalige toepassing. Dat zegt Edwin van Straten van handelsbedrijf Texel Saline.

Vooralsnog is er vooral vraag naar deze exclusieve zeegroente bij de betere horeca. Deze week begon de aanlevering van het product onder de naam Texelse Zeekooloogst. Via het handelsbedrijf Texel Saline in Den Burg op Texel hebben Texelse zeekooltelers zich verenigd om aan deze vraag te kunnen voldoen.

Begin november werden op een halve hectare de wortelstokken geoogst. De kronen worden opgezet in witlofbakken. Bij de teelt is gesproeid met zeewater. Bij het oogsten van de wortelstokken moet veel grond omgezet worden. Van Straten: ”We werken aan optimalisering van de teelt, maar voorlopig is grootschalige toepassing niet aan de orde.”

Of registreer je om te kunnen reageren.